Vobrousek voskovaný pytlík M "Malý pečivák" 24x26cm
Kód: 679Detailní popis produktu
Vobrousek voskovak na pečivo M 24 x 26 cm
Malý pečivák je ručně vyráběný voskovaný sáček v České Republice z českého panenského včelího vosku a 100% bavlněného plátna s OEKO-TEX certifikací. Použitý vosk je nejvíce jakostní vosk, který lze u nás pořídit a má vlastní certifikaci. Dále se k výrobě používá jojobový olej a stromová pryskyřice.
Rozměr 24x26 cm hravě si poradí s menšími chlebíky či kusovým pečivem (pojme až 5 rohlíků), vhodný je také na svačinku. Nejen, že se do něj vleze opravdu dřevorubecká svačina, ale díky širokému vršku se pak i dobře vymývá. Rozumí si však i se zeleninou. Například mrkev vydrží v tomto vaku v lednici krásně čerstvá a křupavá klidně i 3 týdny.
- má přilnavé vlastnosti, pro uchování čerstvosti pečiva je obzvláště důležité okraj pečlivě uzavřít
- disponuje optimální propustností vzduchu, takže je to super kompromis mezi látkovou utěrkou a obyčejným igelitovým pytlíkem (oproti obyčejné utěrce redukuje přísun vzduchu, tudíž nedochází k rychlému vysychání a oproti igelitovému sáčku je však trošičku propustný, takže pečivo neplesniví)
- redukuje zápach a nepřejímá pachy
- je omyvatelný
- působí přirozeně antibakteriálně
- vhodný na opakované použití - zas a znova - při správné péči vydrží voskované vaky opravdu dlouho
- navíc má jednoduché použití - vytvarujete ho dle potřeby a potom stiskem ruky zafixujte do výsledného tvaru
Mimo kuchyň se také skvěle hodí jako jednoduchá a lehká alternativa k zabalení základní kosmetiky na cesty.
Ideální je třeba na tuhá mýdla či kartáček na zuby.
Používat jej můžete skoro na vše – nevhodný je pouze na balení čerstvého masa, ryb a vysoce kyselých potravin - např. rozkrojený citrón může díky vysoké koncentraci vitamínu C poškodit vrstvu včelího vosku.
Je třeba brát v potaz, že hlavní složkou voskovaných ubrousků je včelí vosk, který se ve vyšších teplotách roztaví. Proto s ním nezakrývejte horké potraviny, nevystavujte ho na dlouhou dobu přímému slunečnímu záření apod.
Při balení potravin s vysokou barevnou pigmentací (červená řepa, paprika) je možné, že se ubrousek zbarví. Na funkci to však nemá žádný vliv.
Rozdíl mezi voskovaným sáčkem a voskovaným ubrouskem?
Materiálově není žádný. Rozdíl je pouze tvarový - sáček je ze 3 stran sešitý. Není univerzální odpověď, co je lepší. Oboje má svoje klady. Hlavní výhoda povoskovaných vaků je ještě jednodušší používání a možnost uchovávat opravdu hodně pomoučněné pečivo. Mouka snižuje lepivost plátýnek a tím pak dochází k menšímu utemování pečiva. Standardní voskované ubrousky zase nabízejí širší využití (tzn. i mimo pečivový sektor). Rovněž jsou o něco málo jednodušší na omývání.
Údržba:
Po použití voskovaný sáček opláchněte ve studené či vlažné vodě. Pokud je více znečištěný, můžete jej omýt houbičkou za použití šetrného prostředku na nádobí. Poté nechte volně oschnout.
Obnova:
Při častém používání vašeho voskovaného sáčku může být časem lehce “ošuntělý“. Nemusíte být smutní, že se s ním musíte rozloučit. Stačí jej vložit mezi dva archy pečícího papíru + 1 arch pečícího papíru vložte dovnitř sáčku (aby nedošlo ke slepení stran sáčku) a přežehlit na vysoký stupeň. Jakmile se vosk roztaví, sejměte svrchní díl pečícího papíru, uchopte voskovaný sáček za cípy a chvilku s ním ve vzduchu mávejte. Jakmile vosk lehce vychladne, položte jej na čistý pečící papír a upravte případné nedostatky rukou.
V případě větších oděrek voskované vrstvy, kdy toto uvedené ošetření vašeho voskovaného produktu již není dostačující, máme v nabídce také opravný vosk na ubrousky a pytlíky "Mudr. Vobrousek", který obsahuje originální recepturu s českým panenským včelím voskem, jojobovým olejem a pryskyřicí a je dodáván s podrobným pracovním postupem..
Pokud se stane, že v sáčku zapomenete zabalenou potravinu a ta po čase zplesniví, i zde je jednoduchý postup, jak sáček vyčistit.
Následující postup byl otestován v laboratořích na VŠCHT.
- omyjte sáček vlažnou vodou se saponátem a nechte oschnout
- vložte suchý sáček mezi 2 archy pečícího papíru + 1 arch pečícího papíru vložte také dovnitř vaku
- přežehlujte na vysoký stupeň cca 3 minuty
- sloupněte vrchní vrstvu pečícího papíru
- opatrně uchopte sáček za cípy a nechte na vzduchu volně uschnout
- jakmile je vosk opět vpitý do látky, máte hotovo
Jedná se o ruční práci, navíc s přírodními materiály, a jednotlivé kousky se mohou od sebe lehce lišit. To se nejvíce projevuje na barevnosti vosku – občas včelky opylují to, jindy zas ono. Vždy však voskované sáčky projdou pečlivou kontrolou a vy si můžete být jisti, že obdržíte funkčního pomocníka do domácnosti.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Voskované ubrousky a sáčky |
---|---|
Rozměry:: | 24 x 26 cm |
Materiál:: | 100% bavlněné plátno, panenský včelí vosk, jojobový olej, stromová pryskyřice |
Balení:: | 1 ks |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář